Μενού Κλείσιμο

Το Δάσος που Βρυχάται: “Ένα σκοτεινό παραμύθι που διδάσκει Αξίες”.

Μια ανάσα πριν την έκδοση του 6ου συγγραφικού παιδιού μου με τίτλο “Το Δάσος που Βρυχάται” δύο κυρίες που αγαπούν το Φανταστικό διάβασαν το βιβλίο και με τίμησαν με τη γνώμη τους:

«Ένα σκοτεινό παραμύθι για πλάσματα με ενσυναίσθηση που διδάσκει ήθη και αξίες, ένας μύθος που συνεπαίρνει και σε κάνει να χάνεσαι στα δάση του Τσέρνομπογκ και μια απρόσμενη εξιλέωση για ένα χρυσό αγόρι με αετίσια καρδιά συντάσσουν ένα από τα καλύτερα μυθιστορήματα της χρονιάς!»

Νάντια Κίσκα Βιβλιοκριτικός

“Θεματοφύλακες Λόγω Τεχνών”

«Έχω μια αγάπη για τη λαογραφία και τη λαϊκή μυθολογία που διέπει κάθε χώρα και πολιτισμό. Η Λίλα καταφέρνει με το γράψιμό της να σε βάλει κατευθείαν στο κλίμα της μυθοπλασίας την οποία εμπνέεται από αυτές για κάθε της έργο. Έτσι και στο ‘Δάσος που Βρυχάται’. Δεν νιώθεις απλά αναγνώστης του μυθιστορήματός της, αλλά βιώνεις τις αγωνίες και τις χαρές των ηρώων της σαν να ήσουν εκεί στο Τσέρνομπογκ μαζί τους».

Άρτεμις Τουλή  Αρθρογράφος-Βιβλιοκριτικός

Nyctophilia.gr

Ποια όμως είναι η υπόθεση του μυθιστορήματος; Ας ρίξουμε μια ματιά στο οπισθόφυλλο:

Κι όμως, Ζόραν, αυτές οι τρεις… Οι Τρεις Μαρίες θα δοκιμάσουν τις Αξίες σου. Και δεν θα τις ενδιαφέρει ούτε μια σταλιά το υπέρογκο Ένστικτό σου…

Ο νεαρός Ζόραν, τοξότης της τάξης των κυνηγών, δεν φανταζόταν ποτέ ότι θα του δινόταν η ευκαιρία να διεκδικήσει επίσημα την κόμισσα της Πολέζια Αναστασία, με την οποία διατηρεί κρυφή ερωτική σχέση. Όμως ο επίτροπος της κομητείας τον επιλέγει ως έναν από τους τέσσερεις υποψήφιους, για να λάβει μέρος στους αγώνες που θα αναδείξουν τον πιο άξιο άντρα του τόπου.

Ο Ζόραν με συνοδοιπόρο τον αιθερικό χρυσαετό του, τον Κρέσνικ, θα μπει στο μυστηριώδες δάσος Τσέρνομπογκ την τριακοστή πρώτη Οκτωβρίου για να διαγωνιστεί, ελπίζοντας ότι το δυνατό του ένστικτο και η ικανότητά του για επιβίωση θα τον βγάλουν νικητή. Όμως η σκοτεινή εποχή του δάσους μόλις ξεκινά και παίρνει τον τοξότη στο αιθερικό πεδίο. Και θεότητες όπως η Παρθένα Κυνηγός, η Μάνα Κυρά και η Γραία θα είναι αυτές που θα τον θέσουν σε δοκιμασίες. Ενώ ο κερασφόρος φύλακας του δρυμού, Λισρέβε και οι τρεις λύκοι του που απαρτίζουν το Τριγκλάβ καραδοκούν στις σκιές…

“Το Δάσος που Βρυχάται” περιέχει δεκάδες εικονογραφήσεις ζωγραφισμένες από εμένα την ίδια, χάρτες για να βρίσκετε πάντα τα μονοπάτια σας, αλλά και ποιήματα σε δεκαπεντασύλλαβο ειδικά γραμμένα για το βιβλίο! Ευχαριστώ θερμά για την υπομονή σας! Πιστεύω ότι θα σας αποζημιώσω!

Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου Συγγραφέας-Εικονογράφος του Φανταστικού