Μενού Κλείσιμο

Ο ‘λόγος’ στο Θεθ

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Ο ‘Λόγος’ στο Θεθ” text_color=”#000000″]

Στην 6η διάσταση του Ονειρόκοσμου Angel Eyes συναντάει κανείς το Πεδίο των Ιδεών, το Θεθ. Είναι η κατοικία των Αιώνων, των παιδιών της Τιαμάτ –μεγάλης μητέρας του Χάους, στα οποία εκείνη εμπιστεύεται τη Δημιουργία, δηλαδή την Τάξη από το ίδιο το Χάος της.

Εν αρχή ην ο Λόγος: Αρχικά οι Αιώνες δεν μιλούν. Επικοινωνούν μεταξύ τους τηλεπαθητικά, με την νόηση, όπως ακριβώς και δημιουργούν την Τάξη με τον ίδιο τρόπο. Οπότε ο ‘Λόγος’ φέρει ακριβώς την έννοια του Νου.

Σταδιακά όμως και εξ’ αιτίας του θανάτου του πολυαγαπημένου τους μικρού Αιώνα Λουσύνταρ οι επτά Αιώνες που απομένουν, από λύπη και φόβο ξεκινούν να αποκρύβουν ο καθένας τις σκέψεις του από τους υπόλοιπους. Κι έτσι η επικοινωνία μεταξύ τους διακόπτεται.

Η ανάγκη συννενόησης όμως είναι επιτακτική για τη συνέχιση του έργου του. Πρέπει να βρουν τρόπο να εκφραστούν. Έτσι εφευβρίσκουν τον έναρθρο Λόγο με επί κεφαλής τον Ράιν-τον Αιώνα της Αέναης Πνοής, ο οποίος τους παρακινεί να ‘ομιλούν πλέον τις σκέψεις τους’.

Η γλώσσα των Αιώνων είναι εννιαία και είναι άγνωστο το πώς ακριβώς ακούγεται, όμως αυτό που είναι γνωστό είναι ότι έχει απομείνει από τον μεταγενέστερο γραπτό τους λόγο. Οι Επτά, αφού εγκαθίστανται ο καθένας στο δικό του βασίλειο, δημιουργούν κι από ένα αντίστοιχο αλφάβητο. Γεννιέται ο γραπτός Λόγος. Τα Επτά αλφάβητα δεν αποκαλύπτουν δυστυχώς τη γλώσσα του Θεθ, παρά μόνο τα φωνήματά της, δηλαδή τον ήχο των στοιχείων της.

Για τα Επτά αλφάβητα εμπνέομαι από ήδη υπάρχοντα μαγικά αλφάβητα (όπως Theban, Enochian, Malachim, Runic κλπ) τα οποία πλέον είναι παγκόσμια και πανανθρώπινη κληρονομιά, ενώ αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ως γραπτός λόγος του Σάιλ-Αιώνα των Επιστημών θεωρούνται οι αριθμοί από το 0 έως το 9 και οι άπειροι συνδυασμοί αυτών.