Μενού Κλείσιμο

Θεθ, το Πεδίο των Ιδεών

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Θεθ, το Πεδίο των Ιδεών” text_color=”#000000″]

Στην αρχή των Πάντων, μετά την μεγάλη έκρηξη η Τιαμάτ, ηδράκαινα του Χάους, γεννά τα παιδία της, τους Αιώνες και αναθέτει σε αυτά την ίδια την Δημιουργία.

Οι Επτά (συν τον μικρό Αιώνα μηδέν) πράγματι ξεκινούν άμεσα την ιερή τους εργασία με απαράμιλλο φιλότιμο και μετά από κόπο καταφέρνουν να δώσουν σχήμα και υπόσταση στη διάστασή τους την οποία ονομάζουν Θεθ (Theth), ή και Πεδίο των Ιδεών.

Σύντομα τα αιώνια ‘αδέλφια’ διαμοιράζουν τα εδάφη του Πεδίου και φτιάχνουν το καθένα το δικό του βασίλειο. Παρόλα αυτά δεν σταματούν καθόλου να συνεργάζονται σε απόλυτη αρμονία μεταξύ τους με σκοπό τον εμπλουτισμό της Δημιουργίας τους με ακόμα περισσότερες Ιδέες.

Συνηθίζουν να συνεδριάζουν στην πρωτεύουσα που ονομάζεται κι εκείνη Θεθ αλλά και Χήλ (λόγω του δέντρου των Ιδεών που βρίσκεται εκεί), όπου διαμένει ο τωρινός τους εκλεγμένος αρχηγός (Ichi-Rei), ο Ακάρουι ή Έβδομος Αιώνας έχοντας πάντα υπό την προστασία του το μικρό Λουσύνταρ, που κατά τα φαινόμενα δεν φέρει δικές του δυνάμεις.

Εκτός από το κεντρικό βασίλειο Θεθ, στα νότια του Πεδίου βρίσκει κανείς τις αμμώδεις περιοχές του Αλρραμάλ(του Rain), λίγο ανατολικότερα τις Οάσεις του Almam-Lakatah (της Behrianne), το νησιωτικό Palau (της Aima). Ενώ στα βοριoανατολικά βραχώδη και με σπηλιές βουνά του βασιλείου Rudras (του Shail) στεγάζονται τα επιστημονικά εργαστήρια του Πεδίου. Στον ορεινό βορρά δεσπόζει το Finlonti(του Xantheer) με τα χιόνια και τους πάγους του και τέλος στα βοριοδυτικά, εκεί που σιγοβράζει το ηφαίστειο Eldfell βρίσκει κανείς το νησί-βασίλειο Eirel (της Allar).