Μενού Κλείσιμο

Τα τριγωνικά Σιγίλια

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Τα τριγωνικά Σιγίλια” text_color=”#000000″]

Σημαντική θέση στην ιστορία του Angel Eyes φαίνεται να έχουν τα δυο κρεμαστά Σιγίλια-μενταγιόν που φορούν αρχικά οι δυο Φύλακες της νεαρής ‘Κόρης’, ο άγγελος και ο δαίμονας.

 

Ο Μίχο φοράει το ορθό χρυσό τρίγωνο, σύμβολο της Φωτιάς, ενώ ο Σεντ το ανάστροφο και ασημί που υποδηλώνει το Νερό. Χρυσός και ασήμι, Φωτιά και Νερό, άνω και κάτω, όλοι αυτοί οι συμβολισμού μας οδηγούν στο να σκεφτούμε αντίθετες και αντικρουόμενες δυνάμεις. Τα ‘πρέπει’ και τα ‘θέλω’ των ηρώων αλλά και τα δικά μας. Τα εγχάρακτα μάτια επάνω στα Σιγίλια δε θα γινόταν να είναι πιο εύγλωττα: Είναι η γνώση που αντλεί μια ψυχή τόσο από το Φως, όσο και απ΄το Σκότος που συναντάει στην πορεία. Και στο Angel Eyes η Xρυσή Tομή, η Γνώση είναι μία κι όταν κατακτιέται καταλύει κάθε δυαδικότητα.

Στα βιβλία δίνεται μεγαλύτερη βαρύτητα στο δαιμονικό Σιγίλιο του Σεντ. Και γιατί συμβαίνει αυτό; Διότι σύμφωνα με τους κανόνες του Ονειρόκοσμου όταν κάποιος κατέχει το Σιγίλιο ενός δαίμονα, μπορεί κιόλας να τον υποδουλώσει, να τον ελέγξει και χειριστεί σύμφωνα με τη βούλησή του. Ο Σεντ παραδίδει στην Αμόρια το δικό του Σιγίλιο. Και αργότερα σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή το ενεργοποιεί με το ίδιο του το αίμα. Η νεαρή μάγισσα είναι πλέον η αφέντρα που εκείνος έχει επιλέξει. Θα μπορούσε να σημαίνει ότι την αγαπά;