Μενού Κλείσιμο

Sed

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Σεντ, ο Φύλακας-δαίμονας” text_color=”#000000″]

«Η γνώση έχει φυλακιστεί για αιώνες τώρα. Δεν μπορώ να το ανεχτώ άλλο! Η έλλειψή της είναι η πηγή όλων των κακών. Φόβος παντού, τρόμος! Δεν λέω πως δεν υπάρχει καλό και κακό, μα είναι στον άνθρωπο και πουθενά αλλού. Δεν υφίσταται το ‘ο Διάβολος μπήκε μέσα μου’. Δεν υπάρχουν άλλοθι εδώ!»

Σεντ, Angel Eyes: Βιβλίο Ι Φύλακες, σελ. 398

Ο δαίμονας της ιστορίας Angel Eyes ονομάζεται από τον ίδιο τον άγγελο. Και είναι ο Φύλακας-δαίμονας, μέντορας, και σκοτεινός εραστής της κεντρικής ηρωίδας Αμόρια. Ο Σεντ περνάει από διάφορες μορφές. Αρχικά είναι φωνή που ακούει ο άγγελος Μίχο μέσα στο κεφάλι του. Έπειτα όμως όταν ξεφεύγει από τον ουράνιο δεσμοφύλακά του μετατρέπεται σε μια σκούρη σφαίρα ενέργειας. Στο τέλος του 1ου βιβλίου Φύλακες, ο Σεντ παίρνει υπόσταση ανθρωπόμορφη και με αυτή παραμένει στην πορεία.

Ο Σεντ περιγράφεται ψηλός, γύρω στο 1.90  με στιβαρή σωματική κατασκευή, μελαχρινός με μακριά κυματιστά μαλλιά, και αλλόκοσμα πράσινα μάτια στο χρώμα του φωσφόρου. Η αύρα του είναι πορφυρή και η ουσία του καυτή και μεγάλης πυκνότητας. Αναδίνει από το σώμα του μια ευωδιά κόκκινου ρόδου που υπνωτίζει.

Το σιγίλιο του δαίμονα είναι ένα ανάποδο τριγωνικό ασιμί μενταγιόν με το σύμβολο του ματιού χαραγμένο πάνω του. Στο 1ο βιβλίο της σειράς το χαρίζει στην μαθητευόμενή του την Αμόρια και έτσι με τη θέλησή του καθιστά τον εαυτό του υπό τις διαταγές της. Άλλα χαρακτιριστικά του Σεντ είναι το δερματόστικτο που έχει στην αριστερή πλευρά του λαιμού του, ένα μαύρο ρόδο. Και οι διπλοί κρίκοι που φοράει ψηλά στο πτερύγιο του αφτιού του.

Ο χλωμόδερμος δαίμονας είναι ικανότατος μάγος και χειρίζεται ξόρκια που έχουν τη βάση τους στο μαγνητισμό ή την απορρόφηση. Είναι ιδιοφυής στη στρατηγική, αλχημιστής και προλέγει το μέλλον όταν αυτό έχει ήδη αποφασιστεί. Δεν φέρει κανένα όπλο παρά μόνο τη Μαγεία του και στη μάχη είναι υπερβολικά ανθεκτικός στον πόνο. Όπως όλοι του είδους του έχει τη δυνατότητα επούλωσης, αλλά επειδή δεν είναι αυτόνομος ενεργειακά , η πρόσληψη ενέργειας από άλλα πλάσματα είναι απαραίτητη για την επιβίωσή του. Πολλές φορές μέσα στην ιστορία η ουλή που έχει πάνω στην καρδιά του ανοίγει όταν πρέπει να ακολουθήσει το μεγάλο πλάνο του πάσει θυσία. Και σε αυτές τις περιπτώσεις γίνεται πάρα πολύ επικίνδυνος. Οι ίριδες των ματιών του γίνονται κόκκινες και τα κυνόδοντά του επιμηκύνονται. Ο Σεντ φέρει αρκετά βαμπιρικά χαρακτηριστικά και επίσης όταν ζευγαρώνει έχει τις ιδιότητες του incubus (αρσενικού δαίμονα) που είναι ικανός να απομυζήσει την ενέργεια της ερωμένης του μέχρι θανάτου.

Σαν χαρακτήρας ο Σεντ είναι πολύ ανοιχτόμυαλος, αγαπάει τα βιβλία και αποζητάει κάθε γνώση παλαιά και καινούργια. Απεικονίζεται εξαιρετικά ήρεμος στις περισσότερες δύσκολες καταστάσεις και διαθέτει ένα ειρωνικό χιούμορ. Δεινός με τον λόγο, είναι δομημένος γητευτής. Παρόλα τα δαιμονικά χαρακτηριστικά του ο Σεντ διαφαίνεται προστατευτικός με τους συντρόφους του και ειδικά με την Αμόρια, για την οποία γίνεται τα πάντα. Δάσκαλος, ένθερμος εραστής, συνοδοιπόρος, σκλάβος. Το αγαπημένο του παιχνίδι μοιάζει να είναι το να βάζει τον άγγελο Μίχο σε πειρασμό.

Ο Σεντ δεν έχει μόνο έναν στόχο στον τέλειο νου του. Είναι πολύπλοκος και δυσνόητος. Και έχει ήδη καταφέρει πολλά. Έχει ξεφύγει από τον άγγελο, να πάρει υπόσταση, να κερδίσει την αγάπη της Αμόρια. Θα ακολουθήσει το μονοτάτι μέχρι τον τελικό προορισμό πάσει θυσία. Θα αντέξει όλα τα αμαρτήματα διότι το μόνο που τελικά αποζητά είναι η κρυμμένη Αλήθεια πίσω από το δόγμα. Ο Σεντ είναι ο αποστάτης που ονειρεύεται την απόλυτη Ελευθερία ύπαρξης.