Μενού Κλείσιμο

Roman

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Ρομάν Κόριεβιτς-Βαλένσκυ, ένας εκλεκτός άνθρωπος” text_color=”#000000″]

«Είμαι βλάκας. Κι όμως συνεχίζεις να μ’ αγαπάς; Πως γίνεται να είμαι τόσο τυχερός σ’ αυτή τη ζωή; Θέλω να σου πω ότι κι εγώ σ’ αγαπώ γι’ αυτό που είσαι. Καταλαβαίνω τα χαρίσματά σου. Τα μονοπάτια που σε αποσπούν απ’ την πραγματικότητα, που ίσως δεν τα αντιληφθώ ποτέ».

Ρομάν, Angel Eyes: Βιβλίο Ι Φύλακες, σελ. 483

Στο 1ο βιβλίο της σειράς Angel Eyes δεν αργεί να κάνει την εμφάνισή του ένα ανθρώπινο αγόρι με το όνομα Ρομάν. Τον πρωτοσυναντάμε σαν έναν βαριά άρρωστο δωδεκάχρονο με γραμμένο αυτό του θανάτου. Όμως ο νεαρός με παρέμβαση της Αμόρια αλλά κυρίως του φύλακα-αγγέλου Μίχο επιβιώνει για να γίνει στη συνέχεια ένα άτομο άκρως απαραίτητο για την νεαρή πρωταγωνίστρια.

Ο Ρομάν μεγαλώνει καθώς προχωράει η ιστορία. Τον βλέπουμε στα δεκαέξι του, και πολύ σύντομα και στην ενηλικίωσή του να ωριμάζει σταδιακά και οι καταστάσεις που βιώνει λειαίνουν κατά πολύ τον φαινομενικά άξεστο χαρακτήρα του. Ο νέος μας είναι οικείος. Βαθιά γήινος, νευριάζει εύκολα, καυγαδίζει, απογοητεύεται, πίνει και καπνίζει. Φαίνεται σαφώς πιο επιρεπής στα ανθρώπινα πάθη, αλλά η καρδιά του έχει μια απίστευτη ικανότητα να παραμένει καθαρή.

Το αγόρι αρχικά δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε τίποτα παραπάνω από αυτά που μπορεί να βιώσει με τις πέντε αισθήσεις του και μένει καχύποπτος ως προς την ύπαρξη του αλλόκοσμου. Αλλά για άλλη μια φορά η δημιουργία έχει παράξενο χιούμορ και είναι καμιά φορά αυστηρή με τους στενόμυαλους! Τα βιώματά του σιγά-σιγά θα του αλλάξουν γνώμη.

Ο Ρομάν είναι ιππέας. Αγαπά τα άλογα τα οποία κατανοεί πλήρως σαν να είναι ‘γητευτής’ τους. Αλλά με έναν αστείο τρόπο τους μοιάζει κιόλας! Είναι αδάμαστος και νευρικός αλλά και ανθεκτικός όπως αυτά. Και ο τρόπος που δένει ψηλά στο κεφάλι του τα ατίθασα καστανά μαλλιά του παραπέμπει κι αυτός σε αλογοουρά! Είναι μιγάς, καθώς ο πατέρας του είναι τσιγγάνος ενώ η μακαρίτισσα η μητέρα του καυκάσια. Από αυτήν έχει κληρονομήσει τα φωτεινά γκρίζα μάτια του που έρχονται στην πιο απίστευτη αντίθεση με τη μελαψή του επιδερμίδα.

Ο νέος είναι το ανθρώπινο ταίρι της Αμόρια. Το άλλο της μισό. Και η πιο μεγάλη του ανησυχία είναι η αδυναμία του να ‘δει’, να κατανοήσει και να δράσει στον κόσμο της γυναίκας που αγαπάει. Είναι άραγε όντως η Αμόρια η μοίρα του; Ή μήπως είναι ‘λίγος’ για εκείνη και τον κόσμο της;

Οι περιπέτειές του είναι πολλές. Και τα διλήμματά του ήδη τον ταλαιπωρούν αφάνταστα.

Πόσο μπορεί να αλλάξει ένας άνθρωπος που αγαπά αληθινά; Και ποιος ο ρόλος του στη μεγάλη εξίσωση του φύλακα-δαίμονα Σεντ; Το σίγουρο είναι ότι ο αλογατάρης του Angel Eyes είναι ένα άτομο εκλεκτό που δεν γίνεται να απουσιάσει.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες: Ο Ρομάν είναι γεννημένος στις 15 Δεκεμβρίου και ανήκει στο ζώδιο του Τοξότη. Ο λόγος που έχει δεύτερο επώνυμο- Βαλένσκυ- είναι πολύ σημαντικός και αναμένεται να αποκαλυφθεί στο μέλλον. Εκτός από χαρισματικός ιππέας, ο νέος είναι και αήττητος πυγμάχος (με τη λαϊκή έννοια), κυρίως λόγω της αντοχής και του νευρικού, απρόβλεπτου χαρακτήρα του.