Μενού Κλείσιμο

Ο Μύθος της Πηγής

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Ο Μύθος της Πηγής ” text_color=”#000000″]

Στα μεσαιωνικά Βαλκάνια, όπου η μαγεία είναι ακόμα ζωντανή, ο δαίμονας Sed -αδύναμος και εξαθλιωμένος μετά από ένα ξόρκι που σταματά το χρόνο- κινδυνεύει να πεθάνει από απώλεια ενέργειας. Η μόνη σωτηρία του είναι να βρει την Πηγή, μια τοποθεσία στο αρχαίο ή αλλιώς και βαθύ αστρικό που φυλάσσεται από μια πανώρια Ξωτικιά- την Κυρά των Υδάτων. Αν εκείνη του επιτρέψει να εισέλθει στα ιαματικά νερά της, τότε η ζωή του θα σωθεί.

Αλλά κάποια πλάσματα του αστρικού πεδίου –του τόπου των Αρχετύπων- είναι τόσο αρχαία που έχουν πλέον ξεχαστεί… Όπως αυτή, η Domina Aquae, η Marinea και ο σύντροφός της και άρχοντας της Φωτιάς Andor. Κάποτε οι δυο τους ενώθηκαν από αγάπη, αψηφώντας κάθε ψεύτικο κανόνα που είχαν θεσπίσει οι γηραιοί των λαών τους. Κάποτε κέρδισαν το μεγάλο μυστικό της ένωσης του Νερού και της Φωτιάς και πλήρωσαν το βαρύ τίμημα. Κι ύστερα χάθηκαν από τις μνήμες των ανθρώπων…

 Όμως ακόμα και σήμερα αν σταθεί κανείς δίχως φόβο και ακούσει προσεκτικά τον ήχο του νερού, τον ήχο της φωτιάς, θα δονηθεί απ’ το τραγούδι τους. Η Marinea με την κιθάρα της, έχοντας τον πύρινο εραστή της στο πλάι της υμνεί ακόμα την εποχή που τα μονόκερα της Φαντασίας με τις καθάριες ουσίες τους κάλπαζαν ελεύθερα δίπλα στην πρώτη εκείνη Ιδέα του Ανθρώπου.