Μενού Κλείσιμο

Loki

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Λόκι, ένα παιδί που δεν μεγαλώνει” text_color=”#000000″]

«Δε μ’ αρέσουν οι άγγελοι! Ούτε οι άνθρωποι που αγαπούν απαγορευμένα τους ανθρώπους! (…) Δεν είμαι μήτε άνθρωπος μηδέ άγγελος, παρά μόνο αυτό που θέλω εγώ! Και τώρα με λένε Λόκι και είμαι  ένας απ’ τους θεούς της Υπερβορείας…»

Λόκι, Angel Eyes: Βιβλίο ΙΙ Το Μονοπάτι, σελ.160 και σελ. 165

Στο 2ο βιβλίο της σειράς Angel Eyes κάνει την εμφάνισή του το έφηβο αγόρι που τάχα ονομάζεται Λόκι. Δηλώνει ότι είναι ο Θεός της σκανταλιάς, αλλά η πραγματική του ταυτότητα παραμένει ένα μυστήριο. Ο νεαρός, αστρικό πλάσμα στα σίγουρα παρουσιάζεται μελαχρινός με εξωτικά σκιστά μαύρα μάτια σαν να κατάγεται από την Άπω Ανατολή. Είναι αεικίνητος σαν αγρίμι, αυθάδης, και δεν διστάζει να δείξει την δυσαρέσκιά του για τη σχέση του Φύλακα-Αγγέλου Μίχο με την ανθρώπινη Αμόρια. Οι άγγελοι και οι άνθρωποι κατά τη γνώμη του δεν θα έπρεπε ποτέ να έρχονται κοντά. Τα ακραία συναισθήματα του Λόκι μοιάζουν να έχουν προσωπικό υπόβαθρο. Και η στάση του Μίχο φανερώνει ότι γνωρίζει περισσότερα για την υπόθεση απ’ όσα λέει. Δίνει στην Αμόρια όμως τις εξής πληροφορίες. Ο Λόκι δεν είναι τόσο μικρός όσο δείχνει, αλλά επίσης δεν είναι καν ο θεός της σκανταλιάς του σκανδιναβικού αστρικού. Πιο πριν από αυτό κυκλοφορούσε στα πέρατα του κόσμου παριστάνοντας τον θεό Ερμή.

Έχει διαπράξει ύβρη λοιπόν. Και απ’ ότι φαίνεται έχει στο κατόπι του μια οργισμένη Άρπυια, την Κελαινώ, που γυρεύει να τον τιμωρήσει.

Ο Λόκι δεν είναι καθόλου δευτερεύοντας χαρακτήρας. Ίσα-ίσα ο ρόλος του στην όλη ιστορία ισχυροποιείται συνεχώς.

Αξιοσημείωτη είναι η σχέση του με τη γιάτρισσα Μάρα. Ίσως και να νοιάζεται τελικά για τους ανθρώπους. Πολύ παραπάνω απ’ όσο θέλει να παραδεχτεί. Αλλά και η Μάρα βρίσκει στο παιδί μια παρηγοριά. Είναι για εκείνη ο φύλακας που ποτέ δεν είχε. Και φυσικά ο καλύτερός της φίλος.

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες: Ο έφηβος έχει την δύναμη της αποδόμησης αρχικά, ακριβώς σαν την Αμόρια, δηλαδή κάνει διάφορα αρχέτυπα ξανά ένα με το ίδιο το πεδίο, αλλά στο 2ο βιβλίο αυτή του η ιδιότητα εξαφανίζεται για να αντικατασταθεί με μια άλλη πολύ τρομερότερη, την οποία δεν έχει εκπαιδευτεί να ελέγχει  και που μπορεί να σκοτώσει ακόμα και τους δικούς του αγαπημένους φίλους. Στο δε στήθος του μετά από μια έντονη στιγμή εμφανίζεται για πρώτη φορά ένα σύμβολο, από κάποιο αρχαίο και ξεχασμένο αλφάβητο.