Μενού Κλείσιμο

Flos Alba

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Flos Alba, το λευκό δέντρο της Raquaea” text_color=”#000000″]

Στα μεσαιωνικά Βαλκάνια, όπου η μαγεία είναι ακόμα ζωντανή, σχηματίζεται η πιο απίστευτη συντροφιά: Η νεαρή Αμόρια, που μπορεί να ταξιδεύει στο αστρικό πεδίο, ο φύλακας-άγγελός της Μίχο αλλά και ο μυστηριώδης δαίμονας Σεντ. Και προκειμένου να βρουν ένα ‘όπλο’ κατάλληλο για τη νεαρή μάγισσα-κόρη, χρειάζεται ν’ ανακαλύψουν τη θρυλική αστρική πόλη της Raquaea.

Πριν από πολλούς αστρικούς κύκλους η συνοριακή πόλη Raquaea, τώρα ερειπωμένη και δίχως ζωή, είχε κατοίκους…  Ήταν η τρανή πόλη της ‘Ώρας του Αμέθυστου’, γιατί είχε πάντα ημίφως, και ήταν πλούσια και πολυσύχναστη. Όμορφη και μοναδική για τα χαρακτηριστικά κτήριά της με τις σιδερένιες δομές, τα πολύχρωμα βιτρώ και τους περίτεχνους θόλους, μια πόλη ισχυρή για την κατοχή της οποίας πάντα πολεμούσαν δύο φυλές. Οι Νobili ή ευγενείς, γιοι και κόρες της σφαίρας της Yetzirah, και οι Αrchon, γιοι και κόρες της Guehennah. Όχι, δεν ήταν άγγελοι ή δαίμονες σαν αυτούς που συναντά κανείς στις γνωστές αστρικές σφαίρες, αλλά ούτε και άνθρωποι φυσικά. Ήταν κάτι ενδιάμεσο… Και μεταξύ τους μάχονταν αδιάκοπα δίχως να τους νοιάζει τίποτα άλλο.

Η Raquaea είναι πέρα ως πέρα αληθινή, λοιπόν. Στέκεται πράγματι στα σύνορα των Παραδείσων και των Κολάσεων. Εκεί η συντροφία των τριών συναντά το Flos Alba, ένα λευκό δέντρο ολοζώντανο στη μέση μιας νεκρής πόλης. Το πλάσμα διαλέγει την Αμόρια για να διηγηθεί την ιστορία του, που στην ουσία είναι το χρονικό της καταστροφής της συνοριακής αυτής περιοχής. Ο Kuro και η Alba πρωταγωνιστούν σαν τραγικοί εραστές από διαφορετικό κόσμο ο καθένας τους.