Μενού Κλείσιμο

Eloiz

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Ελοΐζ, μια αριστοκράτισσα του οίκου των Πιέτροβιτς” text_color=”#000000″]

«Το μεγάλο μου όνειρο είναι να ζήσω κάτι έντονο, έναν έρωτα συγκλονιστικό… Να πονέσω, να βασανιστώ , να νιώσω απόλυτα!»

Ελοΐζ, Angel Eyes: Βιβλίο ΙΙ Το Μονοπάτι, σελ. 272

Προς το τέλος του 1ου βιβλίου της σειράς Angel Eyes εμφανίζεται ένας γυναικείος ανθρώπινος χαρακτήρας η ξανθιά ‘γαλαζοαίματη’ Ελοΐζ Πιέτροβιτς. Η όμορφη κοπέλα είναι εμφανώς από καλή γενιά- ο οίκος των Πιέτροβιτς είναι ένας απ’ τους λίγους ισχυρούς και με επιρροή στο φέουδο του Μπρινν. Η μοναδική οικογένεια που έχει απομείνει στην κοπέλα είναι ο πατέρας της που διαφαίνεται υπερπροστατευτικός μαζί της.

Ελοΐζ είναι εύθραυστο άτομο κατά τα φαινόμενα και η ασθενής κράση της προέρχεται από το ίδιο της το αίμα. Γι αυτό έχοντας περάσει χρόνια ολόκληρα εγκλεισμού στην έπαυλη του οίκου της, φαίνεται να διψάει για ελευθερία, για ένταση, για το οτιδήποτε θα της θυμίσει ότι είναι ακόμα ζωντανή.

Οι καταστάσεις θα τοποθετήσουν την Ελοΐζ σε μια θέση πάρα πολύ δύσκολη. Γίνεται η καλύτερη φίλη για την πρωταγωνίστρια ‘κόρη’ Αμόρια, αλλά και άθελά της γίνεται και η βασική της αντίζηλος στα θέματα της καρδιάς όταν ξεμυαλίζεται με τον ανθρώπινο νέο ιππέα, τον Ρομάν. Η Αμόρια δεν της εκμυστηρεύτηκε ποτέ για τη σχέση της με το παλικάρι… Άρα δεν φταίει πουθενά, όμως είναι πράγματι η μοίρα της ο μελαψός γητευτής των αλόγων; Ή μήπως το παρελθόν που την πλήγωσε τόσο θα επιστρέψει; «Τα καλά, πράγματα έρχονται σε αυτούς που ξέρουν να περιμένουν»… Τα μυστήρια λόγια ενός μαύρου γάτου μέσα στο ονείρεμά της, αλλά και το μαγικό συμβόλαιο που σφραγίζουν μεταξύ τους θα αλλάξουν την πορεία της.

Η Ελοΐζ είναι πράγματι μια φίλη καρδιακή; Ή μήπως μια γυναίκα ζηλότυπη που θα προκαλέσει αφόρητους μπελάδες; Κρατάει στα χέρια της έναν από τους πάπυρους του ημερολογίου της Αμόρια που μιλάει για τη σχέση της με τον φύλακα-δαίμονα. Μια ομολογία που θα μπορούσε κυριολεκτικά να την κάψει… Ποια θα είναι η στάση της νεαρής Πιέτροβιτς; Φιλία ή εκδίκηση;