Μενού Κλείσιμο

Μπρινν

[rodich_title title_style=”rodich-title-lr-shape” title=”Το φέουδο του Μπρινν” text_color=”#000000″]

Η καστροπολιτεία του Μπρινν και τα περίχωρά της είναι η βασική φυσική περιοχή στην οποία ζουν και δρουν οι ήρωες του Angel Eyes, αφού εκεί βρίσκεται από κάποια στιγμή και πέρα το σπίτι της Αμόρια, της νεαρής μας πρωταγωνίστριας.

Το κάστρο του υψώνεται σχεδόν στη συμβολή δυο τρομερών οροσειρών , της Χαβασόκ και της Καρπατού που κατά τη διάρκεια του χειμώνα είναι αδιαπέραστες, ενώ στα νότια απλώνεται η εύφορη κοιλάδα της Βαλάτσια με τα χωράφια και τους πλούσιους ελαιώνες της. Το Μπρινν έχει το προνόμιο να είναι χτισμένο δίπλα στον μεγάλο ποταμό Μαρντόκ που χαρίζει στην κοιλάδα ζωή και ευημερία.

Μέσα στην ιστορία βλέπουμε συχνά τους ήρωες να χαίρονται τη ζωή τους στο φέουδο. Κάνουν εκδρομές στη φύση, καλπάζουν με τα άλογα και βέβαια ζουν τις περιπέτειές τους.

Τόσο το κάστρο όσο και το χωριό έχουν όμορφη, απλή, αυστηρή αρχιτεκτονική που βασίζεται κυρίως στην πέτρα και σαφώς λιγότερο στο ξύλο, ενώ τα πλακόστρωτα σοκάκια της πολιτείας περιγράφονται πολύ γραφικά. Από το Μπρινν δεν λείπει τίποτα. Έχει κεντρικό παζάρι με μικροπωλητές όπου μπορεί κανείς να βρει ότι λαχταρήσει η ψυχή του, καπηλειά για διασκέδαση, κεντρικούς στάβλους όπου στεγάζονται τα άλογα των ευγενών, αλλά και μια σχολή για τις προνομιούχες γυναίκες που την λειτουργούν καλόγριες.

Ένα τείχος που φρουρείται συνεχώς διαχωρίζει το κλιμακωτό χωριό απ’ τις μεγάλες επαύλεις, τα κεντρικά κτήρια διοίκησης και φρουράς και τα δώματα του ίδιου του Άρχοντα Μπερέν Καρεντού. Κανείς δεν περνά ανεξέλεγκτος στο εσωτερικό. Εκεί βρίσκεται και η μονή-σχολείο, τα κρατητήρια της Φρουράς, αλλά και τα αρχοντικά των 4-5 σπουδαίων οίκων του τόπου.

Ο Οίκος των Πιέτροβιτς, της καλύτερης φίλης της Αμόρια βρίσκεται επίσης εκεί και την μεγαλοπρέπειά του τη θαυμάζουμε στις γιορτές και τις μασκαράτες που διοργανώνει εκεί η όμορφη Ελοΐζ.

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μπρινν είναι πασίγνωστο και ξακουστό για τους ετήσιους ιππικούς αγώνες του που διεξάγονται στο λεγόμενο Κυκλικό γήπεδο. Όσοι οίκοι θέλουν να ισχυροποιήσουν τη θέση τους και ίσως κάποτε να γίνουν κι εκείνοι Άρχοντες του τόπου, επιλέγουν άλογο και πρωταθλητή για να αγωνιστούν γι αυτούς.

Κόσμος πολύς συρρέει από τα γύρω χωριά αλλά και γειτονικά φέουδα για το φεστιβάλ αυτό των αλόγων. Αλλά και ο πρωταθλητής κάθε χρονιάς αποκτά μεγάλο κύρος και αναγνώριση μέσα και έξω απ’ το φέουδο.

Το Μπρινν είναι η καστροπολιτεία των αλόγων, όπως φαίνεται και στους θυρεούς του. Και από κάποια στιγμή κι έπειτα ο άγγελος-προστάτης του δεν είναι άλλος από τον Μίχο, τον λευκό Φύλακα της Αμόρια.